14 Aprilie 2011

Profitul JPMorgan a crescut cu 67% in primul trimestru



Profitul JPMorgan, a doua mare banca din Statele Unite, a crescut cu 67% in primul trimestru, de la 3,33 miliarde de dolari la 5,56 miliarde de dolari, depasind asteptarile analistilor de pe Wall Street, dupa ce provizioanele pentru credite neperformante au scazut, informeaza Mediafax.

Datele anuntate nu au fost in totalitate pozitive. Portofoliul de credite de consum a scazut cu 10% in primele trei luni, iar imprumuturile pentru companii nu au avansat destul de rapid pentru a compensa.

Rezultatele au fost, insa, destul de bune pentru a sustine o crestere de 1,2% a cotatiei bancii in perioada de pretranzactionare, inainte de deschiderea bursei din SUA. JPMorgan este prima dintre marile banci americane care raporteaza date pentru primul trimestru.

"Au fost rezultate bune. Au depasit estimarile, dar nu foarte mult. Cred ca sectorul financiar rezista, dar nu are performante atat de bune pe cat ne-am astepta", a afirmat Peter Dixon, economist la Commerzbank Londra.

Castigul pe actiune a fost de 1,28 dolari, peste estimarea de 1,16 dolari a analistilor.

Banca a constituit provizioane de 1,17 miliarde de dolari pentru imprumuturi neperformante, in scadere de la sapte miliarde de dolari in urma cu un an.



Citeste si