10 Mai 2011

Profitul HSBC a crescut cu 58% in primul trimestru



Profitul net al HSBC, cea mai mare banca europeana in functie de capitalizarea pe piata, a avansat cu 58% in primul trimestru, comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 4,15 miliarde de dolari, in conditiile in care provizioanele s-au redus, transmite Bloomberg.

"Am imbunatatit managementul costurilor la nivel de grup, lansand mai multe programe de reducere a cheltuielilor in aceasta perioada", a declarat directorul executiv al grupului bancar britanic, Stuart Gulliver, citat de Mediafax.

Provizioanele au scazut cu 37%, la 2,4 miliarde de dolari, cel mai redus nivel trimestrial de dupa al doilea trimestru din 2006, se arata intr-un raport al grupului.

Gulliver a preluat sefia bancii in ianuarie. HSBC, care a redus in februarie tinta de profitabilitate, va anunta in aceasta saptamana o noua strategie de afaceri, noteaza Bloomberg.

Grupurile bancare britanice, printre care Barclays si Lloyds, isi reevalueaza operatiunile in conditiile in care autoritatile le forteaza sa-si consolideze capitalul pentru a preveni aparitia unor noi crize financiare.



Citeste si