Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, în timpul vizitei sale oficiale la Beirut, un pachet de ajutor comunitar pentru Liban în valoare de un miliard de euro pentru a sprijini "stabilitatea socio-economică" a Libanului şi a cerut acestei ţări să coopereze mai bine în lupta împotriva imigraţiei clandestine, informează AFP şi EFE, conform Agerpres.

Von der Leyen a declarat într-o conferinţă de presă că fondurile, care vor fi "disponibile de acum şi până în 2027", au ca scop ca Libanul să poată gestiona migraţia siriană, să-şi reformeze sistemul bancar şi să consolideze activitatea forţelor de securitate.

Preşedinta Comisiei Europene este însoţită de preşedintele Ciprului, Nikos Christodoulides, care a acţionat pentru a promova un acord cu accent pe migraţie, după o creştere bruscă recentă a sosirii ambarcaţiunilor cu refugiaţi sirieni pe coastele cipriote, de multe ori dinspre Liban.

"Situaţia actuală nu este sustenabilă pentru Liban, nu este durabilă pentru Cipru, nu este durabilă pentru Uniunea Europeană", a avertizat Christodoulides în conferinţa de presă comună cu Von der Leyen.

În aceeaşi linie cu declaraţii anterioare, preşedintele cipriot a subliniat "presiunea enormă" pe care prezenţa a aproape 1,5 milioane de refugiaţi sirieni o exercită asupra "economiei şi societăţii" libaneze, în timp ce a cerut să nu se mai trateze problema "ca de obicei".

De la începutul unei grave crize economice în Liban la sfârşitul anului 2019, autorităţile libaneze au insistat că migranţii sirieni trebuie să se întoarcă în ţara lor.

Deşi, după 13 ani de război, fronturile de luptă sunt practic îngheţate în Siria, organizaţiile pentru drepturile omului consideră că întoarcerea nu este sigură, în parte din cauza represaliilor pe care autorităţile de la Damasc le pot lua împotriva celor care au părăsit ţara, notează EFE.

Sursa foto: Ali Chehade / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri