26 August 2011

Buffett baga 5 MLD. $ in Bank of America



Miliardarul american Warren Buffett investeste 5 miliarde de dolari in cea mai mare banca din Statele Unite, Bank of America, declara reprezentantii institutiei, citati de Bloomberg.

Banca a pierdut in 2011 aproape jumatate din valoare la bursa din New York, din cauza faptului ca investitorii au speculat ca institutia de creditare va fi nevoita sa acceseze pietele publice pentru a-si consolida capitalul.

CEO-ul bancii, Brian Moynihan, a precizat ca institutia pe care o conduce nu va fi nevoita sa emita actiuni pentru a intruni noile standarde internationale de capital si de a solutiona problemele legate de creditele ipotecare neperformante.

“Bank of America este o companie puternica, cu un management bun. Eu sunt impresionat de capacitatea bancii de a genera profit, de agresivitatea cu care doresc sa depaseasca obstacolele si de faptul ca sunt axati pe serviciile pe care le aduc clientilor”, a mentionat Warren Buffett.

Actiunile bancii au crescut cu 11% la 6,99 dolari la bursa din New York, dupa ce analistul institutiei , Meredith Whitney, a spus ca banca nu are nevoie urgenta de capital.



Citeste si