6 Decembrie 2011

Bataie pe obligatiunile germane si olandeze. Randamentele coboara aproape de zero



Investitorii au platit pentru "privilegiul" de a detine titluri de trezorerie ale Olandei acceptand randamente negative la o licitatie organizata luni, in timp ce pentru cele germane randamentul s-a situat usor peste zero, din cauza temerilor investitorilor privind criza din zona euro,

Cererea pentru titluri olandeze si germane de pana la sase luni a fost foarte ridicata, in pofida randamentelor oferite de stat si a semnalelor ca bursele se asteapta ca liderii politici sa ia masuri mai ample in aceasta saptamana pentru rezvolvrea crizei datoriilor.

Emisiunea de titluri pe sase luni, in valoare de 2,7 miliarde de euro, a Germaniei a avut o cerere de 3,8 ori oferta, chiar daca randamentul a fost de numai 0,0005%.

Pentru o emisiune de peste un miliard de euro, pe trei luni, a Olandei cererea a depasit de sapte ori oferta, la un randament de -0,004%, in timp ce titlurile pe sase luni ale statului olandez au fost stabilite la 0,002%.

"Este o reflexie a cererii pentru plasamente sigure. In esenta, esti pregatit sa platesti pentru privilegiul de a-ti plasa banii in cel mai sigur loc posibil", a declarat Richard McGuire, analist la Rabobank.

Investitorii sunt precauti cu numai cateva zile inaintea unui summit, la sfarsitul saptamanii, de la care investitorii asteapta un plan decisiv pentru rezolvarea crizei.



Citeste si