1 Martie 2006

Merrill Lynch se pregateste sa rascumpere actiuni

Banca Merrill Lynch a anuntat la inceputul saptamanii ca va rascumpara actiuni in valoare de pana la sase miliarde de dolari, in conditiile in care castigurile bancii s-au mentinut la un nivel ridicat, transmite Reuters.
Directorul financiar, Jeff Edwards, a declarat ca profitul ridicat face posibila returnarea de capital catre actionari, chiar daca investitiile destinate dezvoltarii bancii vor continua.

Intr-un comunicat al Merrill Lynch se arata ca rascumpararile de actiuni vor avea loc din cand in cand, in functie de conditiile pietei si atractivitatea altor oportunitati, dar si de problemele legate de reglementari. Pe de alta parte, Merrill Lynch va mentine neschimbat nivelul dividendelor, dupa majorarile de 25% consemnate in ultimii doi ani. Potrivit noului plan, Merrill Lynch poate rascumpara circa 78,2 milioane de actiuni, respectiv 8,1% din total. Din aprilie 2005, cotatia actiunilor Merrill Lynch a crescut cu 37%, in urma planului de a rascumpara actiuni de patru miliarde de dolari, si a majorarii dividendelor cu 25%.



Citeste si