22 Martie 2006

ConocoPhillips isi majoreaza cu 3 miliarde de dolari participatia la capitalul Lukoil

Compania petroliera americana ConocoPhillips intentioneaza sa plateasca pana la sfarsitul acestui an 3 miliarde de dolari pentru alte 3% din actiunile grupului rus Lukoil, majorandu-si astfel participatia la 20%, transmite Reuters.

"Pana la sfarsitul lui 2006, dorim sa ne majoram participatia la 20%. Cred ca vom cheltui, in acest scop, intre 2,5 si 3 miliarde de dolari", a declarat presedintele companiei americane, James Mulva, ziarului rus "Vedomosti". Potrivit lui Mulva, ConocoPhillips a investit deja in Rusia 6 miliarde de dolari, suma incluzand si achizitia pachetului de 17% din actiunile Lukoil. Grupul american este interesat sa-si majoreze participatia la aceasta companie rusa, dat fiind ca detine rezerve importante de hidrocarburi in regiunea arctica. Cele doua companii petroliere intentioneaza sa extraga, in comun, din regiunea nordica a Rusiei, pana la 200.000 de barili de petrol pe zi.

De asemenea, grupurile au in vedere exploatarea depozitului irakian West Qurna, dupa ce vor primi aprobarile necesare din partea autoritatilor de la Bagdad.



Citeste si