23 Iulie 2012

Parlamentul Germaniei a aprobat ajutorul pentru bancile spaniole



Germania a aprobat un plan al zonei euro pentru sustinerea bancilor spaniole cu probleme financiare, dupa ce ministrul de Finante, Wolfgang Schaeuble, a dat asigurari ca Spania va fi responsabila pentru acest ajutor, iar legislativul de la Berlin va fi consultat in mod regulat.

Membrii camerei inferioare a Parlamentului au fost nevoiti sa isi intrerupa vacanta, fiind chemati in sesiune extraordinara pe tema recapitalizarii bancilor din Spania, cu pana la 100 de miliarde de euro.

Programul a fost aprobat cu 473 de voturi "pentru" si 97 "impotriva", dupa ce principalele partide de opozitie au fost convinse sa sprijine guvernul Merkel, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Schaeuble a afirmat in fata parlamentarilor ca Spania se confrunta cu o situatie de urgenta, iar Germania are un interes puternic sa sprijine reformarea economica a acestei tari, prin sustinerea bancilor,

Spania se afla in centrul crizei datoriilor, iar randamentul obligatiunilor sale pe termen de 10 ani a depasit pragul de 7%, dincolo de care Grecia, Irlanda si Portugalia au fost nevoite sa ceara sprijin financiar din partea UE si FMI. Germania suporta un cost de 1,23% pentru imprumuturile pe 10 ani.



Citeste si