31 Iulie 2012

Schuble: Greciei nu i se pot face noi concesii



Grecia nu poate astepta noi concesii, a declarat ministrul german de Finante, Wolfgang Schäuble, in contextul temerilor tot mai puternice ca statul elen este departe de a-si indeplini angajamentele asumate pentru ajutorul extern.

Actualul pachet de ajutor financiar pentru Grecia a fost deja foarte avantajos pentru Grecia, a declarat Schäuble cotidianului Welt am Sonntag, citat de Athens News si preluat de Mediafax.

Inspectori ai UE, Bancii Centrale Europene si Fondului Monetar International se afla in vizita in Grecia pentru a evalua indeplinirea obiectivelor din programul de ajutor financiar.

"Nu vad sa existe loc pentru noi concesii. Problema nu a aparut din cauza defectiunilor programului, ci din cauza neimplementarii complete de catre Grecia", a spus el.

Speculatiile despre acordarea de mai mult timp sau mai multi bani Greciei nu ajuta, a adaugat ministrul. De asemenea, Schäuble a exclus o noua restructurare a datoriei tarii.

Ministrul german a criticat politicienii, inclusiv cei germani, care au vorbit deschis despre posibilitatea ca Grecia sa paraseasca zona euro. Daca vrei sa restabilesti calmul pe pietele financiare, "nu le hranesti cu speculatii", a spus el.



Citeste si