8 Mai 2006

Thales, pe punctul de a pierde un contract de 7 miliarde de dolari

Compania franceza Thales, producatoare de sisteme electronice si de aparare, este pe punctul de a pierde unul dintre cele mai mari contracte la care a avut acces vreodata, iar asta in ciuda a mai bine de 12 ani de negocieri.

Arabia Saudita a lansat recent o cerere de oferta internationala pentru fabulosul contract Miksa (Ministry Interior Kingdom Saudi Arabia), ce prevede furnizarea a 225 de radare capabile sa detecteze orice depasire a frontierelor saudite, in orice punct al acestora, a unor avioane de recunoastere, a 20 de elicoptere, construirea unui centru operational la Ryad si a 400 de locuri de trecere a frontierei.

Printre firmele ce au fost invitate sa participe la aceasta oferta se numara EADS, Raytheon, BAE Systems si Finmeccanica. Favoritul in cursa pentru cele 7 miliarde de dolari, potrivit cotidianului francez La Tribune, este grupul european de aparare si aeronautica, EADS. Pentru a contrabalansa aceasta pierdere, Franta spera sa obtina din partea Arabiei Saudite in jur de 50 de comenzi pentru avionul de lupta Rafale, si inca 48 de alte aparate, fapt ce i-ar putea aduce un castig de aproximativ 6 miliarde de euro.



Citeste si