14 Iunie 2006

Castigurile Lehman Brothers au crescut cu 47%



Lehman Brothers Holdings a raportat o crestere de 47% a profitului aferent celui de-al doilea trimestru ca urmare a sporirii veniturilor din subscrierile de capital si tranzactii, informeaza The New York Times.

Lehman, una dintre cele mai importante firme de titluri mobiliare de pe Wall Street, a declarat ca profitul net a crescut la un miliard de dolari, iar veniturile au crescut cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingand o valoare de 4,4 miliarde de dolari. In schimb, incasarile au scazut cu un procent fata de trimestrul anterior. Estimarile analistilor prevedeau un castig de 943 milioane de dolari , potrivit unui sondaj realizat de Thomson Financial

Lehman, asemenea concurentilor sai, a incercat sa consolideze o afacere care sa faca fata gradului ridicat de volatililitate a pietei. Astfel, alaturi de Goldman Sachs, firma se concentreaza pe tranzactiile cu bonduri si acordarea unei atentii sporite vanzarilor de actiuni, dar si consultantei pe fuziuni si administrarii averilor celor mai bogati clienti.



Citeste si