27 Iulie 2006

Gazprom a inceput negocierile pentru preluarea a 20% din Sibneft

Yukos a demarat negocierile cu gigantul Gazprom pentru vanzarea a 20% din capitalul Gazprom Neft (fosta Sibneft), in conditiile in care audierile pentru declararea falimentului Yukos vor incepe in data 1 August, in Rusia.

Yukos s-a declarat gata de a incepe negocierile cu gigantul Gazprom pentru vanzarea a 20% din capitalul Gazprom Neft (fosta Sibneft), conform purtatarei de cuvant a fimei, Claire Davidson.

O intalnire a creditorilor Yukos a votat marti recunoasterea falimentului companiei precum si demararea procedurilor de lichidare. Gazprom s-a oferit sa cumpere capitalul fostei firme Sibneft inca de saptamana trecuta. Gigantul a cumparat, in septembrie 2005, 72,66 % din Sibneft de la casa de investitiii Millhouse Capital, controlata de Roman Abramovich, pentru suma de 13,1 miliarde de dolari, informeaza NewsIn.

Impreuna cu 3,016% din capitalul Sibneft detinut de Gazprombank, compania va controla 75, 679% din Gazprom Neft. Lichidarea Yukos va pune punct unei lungi perioade de dispute juridice in urma careia compania a acumulat pierderi de miliarde de dolari, iar creditorii sunt nevoiti sa recurga la instantele judecatoresti.



Citeste si