19 Ianuarie 2015

Aproximativ zece arestari in regiunea pariziana, in urma atacurilor din Franta



Aproximativ zece persoane au fost arestate in noaptea de joi spre vineri in regiunea pariziana, in ancheta cu privire la atentatele comise saptamana trecuta la Paris, a anuntat o sursa judiciara, relateaza AFP.

Aceste persoane urmeaza sa fie interogate despre "posibila sustinere logistica" pe care sunt banuite ca au oferit-o atacatorilor, constand in armament si vehicule, a precizat sursa citata.

Opt persoane au fost plasate in arest preventiv, a declarat o sursa din cadrul politiei, confirmand informatii furnizate de postul Itélé.

Intr-o inregistrare video difuzata vineri, un lider religios al AQPA a amenintat Franta cu noi atacuri. "Nu veti fi in siguranta atat timp cat veti lupta impotriva lui Allah, a mesagerului sau si a credinciosilor", declara in acest mesaj Harith al-Nadhari, o autoritate in materie de sharia, legea islamica. Autorii atacului soldat cu 12 morti la redactia Charlie Hebdo, Cherif Kouachi, care a declarat ca urmeaza instructiuni ale AQPA, si fratele sau Said, care ar fi participat in Yemen la antrenemente ale Al-Qaida, au fost ucisi vineri de fortele de ordine, dupa ce s-au retras intr-o tipografie situata la nord-est de Paris.



Citeste si