18 August 2006

In Turcia 44 milioane de locuitori poseda un telefon mobil

Aproximativ doua treimi din populatia Turciei poseda un telefon mobil, o cifra semnificativ mai mare decat numarul de linii telefonice fixe din aceeasi tara, a anuntat, miercuri, autoritatea de reglementare a sectorului telecomunicatiilor.

Potrivit cifrelor oficiale citate de Rompres, in anul 1994 cand a fost lansata prima retea de telefonie mobila din Turcia doar 80.000 de persoane din aceasta tara puteau sa-si permita luxul unui telefon mobil, in timp ce la sfarsitul lui 2005 cifra a crescut la 44 de milioane posesori de telefoane mobile (dintr-o populatie totala de 73 milioane locuitori). Autoritatile de la Ankara prognozeaza ca in anul 2011 un numar de 54,5 milioane turci vor dispune de un telefon mobil.

Tendinta crescatoare inregistrata de telefonia mobila contrasteaza cu situatia din sectorul telefoniei fixe. Numai in perioada 2004-2005, numarul de linii telefonice fixe din Turcia a scazut de la 19,1 la 18,9 milioane abonamente, ceea ce inseamna ca in prezent in Turcia exista, in medie, o linie telefonica fixa la fiecare patru locuitori.



Citeste si