29 Iulie 2015

Guvernul britanic promite Indoneziei credite de 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructura



Premierul Marii Britanii, David Cameron, aflat in vizita la Jakarta, a promis credite in valoare de un miliard de lire (1,4 miliarde de euro) pentru finantarea unor proiecte de infrastructura in Indonezia, informeaza site-ul postului Voice of America, citat de agentia Mediafax.

Printre proiectele avute in vedere este cel al unui sistem de tratare a apelor menajere in Jakarta, un proiect in valoare de 400 de milioane de lire sterline (560 de miliarde de euro). Un alt proiect prioritar este cel al unor statii de energie geotermala, investitia necesara fiind de 66 de milioane de lire (92 de milioane de euro).

In schimb, Indonezia ar putea intensifica exporturile de produse spre Marea Britanie. David Cameron s-a intalnit luni cu presedintele Indoneziei, Joko Widodo.

Obiectivul vizitei de patru zile a premierului britanic in Indonezia si Malaysia este extinderea schimburilor comerciale, pentru reducerea dependentei de comertul european.

"Exista oportunitati majore pentru un acord de liber schimb cu Indonezia, dar nu trebuie sa asteptam neaparat acest lucru", a declarat David Cameron.



Citeste si