12 Septembrie 2006

PIB-ul Rusiei creste intr-un trimestru cat cel romanesc in sase luni

Valoarea Produsului Intern Brut a crescut cu 7,4 la suta, in trimestrul doi al anului 2006, ajungand la 6.300 miliarde ruble (240 miliarde dolari). Presedintele Vladimir Putin a ales drept tinta a Rusiei pentru finele anului 2009 dublarea valorii Produsului Intern Brut si aducerea inflatiei anuale la trei la suta.

Luna trecuta, vice-premierul Alexander Zhukov a declarat ca guvernul a facut progrese in eforturile sale de a accelera cresterea economica. "in ultimii ani, economia a crescut cu sapte la suta pe an, in medie, iar estimarea noastra pentru urmatorii trei ani se cifreaza in jurul valorii de sase la suta", a declarat citat de Rompres, Zhukov.

Departament Economic si Ministerul Comertului estimeaza pentru dezvoltarea sociala si economica de pana in anul 2009 estimeaza o inflatie de noua la suta in anul 2006, de 6,5 la suta -opt la suta in anul 2007, 4,5 - sase la suta in 2008 si de 4 - 5,5 la suta in anul 2009.

Rusia a rambursat anticipat intreaga sa datorie fata de Clubul de la Paris, dupa varsarea ultimei transe din cele 23,7 miliarde de dolari datorate acestui club de tari creditoare. Aceasta rambursare anticipata a datoriei de catre Rusia, ale carei finante beneficiaza din plin de pretul ridicat al hidrocarburilor pe piata mondiala, este cea mai importanta inregistrata vreodata de Clubul de la Paris.



Citeste si