26 Noiembrie 2015

Agentiile de turism din Rusia au anulat zborurile charter si nu mai vand vacante in Turcia



Agentiile de turism din Rusia au anulat zborurile charter spre Turcia si nici nu mai vand vacante in aceasta tara, dupa ce Turcia a doborat un bombardier militar rusesc la granita cu Siria, potrivit The Moscow Times.

Totodata, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a recomandat cetatenilor rusi sa nu calatoreasca in Turcia. "Noi nu recomandam cetatenilor nostri sa viziteze Turcia in contextul amenintarii teroriste in crestere in aceasta tara", a declarat Serghei Lavrov, potrivit The Week. Insusi Lavrov a anulat o excursie in Turcia, programata pentru miercuri.

Miscarea este o lovitura pentru industria turismului din Turcia, care este un loc de vacanta extrem de popular pentru rusi. Aproape 3,3 milioane de turisti rusi si-au facut vacanta in Turcia in 2014, potrivit cifrelor oficiale. Potrivit ziarului turc Zaman acestia au contribuit cu aproape 4 miliarde de dolari la economia turca anul trecut.

Seful adjunct al Asociatiei Ruse a Tour Operatorilor, Dmitri Gorin, a declarat, miercuri, ca "toti operatorii de turism au anulat zborurile charter si au oprit vanzarile de excursii (n.r.: in Turcia)", potrivit agentiei de stiri RIA Novosti. El a adaugat ca nu au existat planuri de evacuare a celor aflati deja in vacanta in Turcia, scrie The Moscow Times.

In acelasi timp, pe Twitter a lost lansat hashtag-ul #boycottTurkey.

Un bombardier militar rusesc SU-24 (foto jos) a fost doborat la granita dintre Turcia si Siria. Aceasta a fost prima pierdere majora a Rusiei dupa lansarea ofensivei din Siria de la sfarsitul lui septembrie. Incidentul a fost confirmat de ministerul Apararii din Rusia, potrivit Mediafax.



Citeste si