10 Februarie 2016

Statutul de superputere mondiala cu cheltuiala militara se tine: bugetul de aparare al SUA este de sapte ori mai mare decat cel al Rusiei



Cheltuielile bugetare ale SUA pentru aparare echivaleaza cu 3.300 de dolari pe cap de contribuabil. Per total, SUA cheltuieste in acest scop 610 miliarde de dolari pe an, iar suma urmeaza sa se majoreze pe fondul tensiunilor cu marea rivala, Rusia.

Aproximativ unul din doi dolari destinati inarmarii la nivel global este cheltuit de americani. Cu 216 miliarde de dolari, China are cel de al doilea buget militar din lume, la mare distanta fata de locul trei, conform Adevarul Financiar.

Pentru a ajunge la bugetul apararii al SUA, trebuie sa adunam cheltuielile facute de China, Rusia, Arabia Saudita, India, Japonia, Marea Britanie si Franta la un loc.

Dintr-o alta perpectiva, valoarea cheltuielilor militare ale SUA pe cap de angajat este mai mare decat PIB-ul pe locuitor in peste 70 de state ale lumii, printre care se numara Maroc, Nigeria, India sau Ucraina.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.



Citeste si