29 Februarie 2016

Barbat suspectat de legaturi cu atentatorii din Paris, arestat de autoritatile algeriene



Un algerian, rezident in Belgia, a fost arestat de autoritatile algeriene care au descoperit ca ar fi un apropiat al lui Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor teroriste de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti, relateaza publicatia Le Figaro.

Autoritatile algeriene au anuntat duminica arestarea unui barbat suspectat de legaturi cu atentatorii din Paris, fara a-i dezvalui public identitatea. Potrivit cotidianului Le Soir din Algeria, este vorba despre Zouhir Mehdaoui, in varsta de 29 de ani, un apropiat al lui Abdelhamid Abaaoud, noteaza Mediafax.

Mehdaoui a parasit Algeria in 2012 cu destinatia Tunisia, a locuit temporar in Grecia si apoi s-a stabilit in Belgia, unde s-a casatorit cu o belgianca. Barbatul a fost retinut marti, sub suspiciunea ca "ar fi fost implicat in atentatele teroriste de la Paris din noiembrie", a precizat parchetul din Bejaia, provincie din nordul Algeriei.

Suspectul a fost plasat sub arest preventiv in orasul Akbou, in provincia Bejaia, potrivit parchetului care ancheteaza si "posibila sa apartenenta la o grupare terorista".



Citeste si