30 Septembrie 2006

Un grup din EAU va construi un nou oras in Pakistan pentru 43 miliarde dolari

Guvernul pakistanez a aprobat vineri un proiect de 43 miliarde dolari al unui grup din Emiratele Arabe Unite vizand constructia unui nou oras pe cele doua insule vis-a vis de capitala Karachi, informeaza Rompres.

Cabinetul prim-ministrului Shaukat Aziz a aprobat, in principiu, proiectul imobiliar prin alocarea unei suprafete imobiliare de 4.856 hectare pe insulele gemene Bundal si Buddo, la sud de zona de coasta a orasului Karachi. Potrivit unor responsabili pakistanezi, in scurt timp urmeaza sa fie semnat in mod oficial contractul cu grupul imobiliar United Arab Emirates Emmar Properties.

Grupul Emmar ar urma sa finanteze 85% din costurile de constructie al acestui nou oras, conceput pe baza modelului oferit de orasul Dubai. In prezent Karachi are o populatie de 12 milioane locuitori si este responsabil pentru 95 la suta din comertul exterior si 30 la suta din productia industriala a Pakistanului. Cu toate acestea capitala Pakistanului sufera de pe urma unei dezvoltari imobiliare dezordonate si a poluarii.



Citeste si