16 Iunie 2016

NATO: Jens Stoltenberg acuza ca armistitiul din estul Ucrainei abia rezista, ca urmare a incalcarilor comise de rebelii pro-rusi



Jens Stoltenberg, secretraul general al NATO, a sustinut miercuri ca armistitiul din Ucraina abia rezista de la o zi la alta, ca urmare a agresiunilor repetate lansate de insurgenta pro-rusa, cu sprijinul Kremlinului, scrie Reuters.

De asemenea, Jens Stoltenberg s-a folosit de ocazie pentru a critica actiunile de verificare a pregatirii pentru lupta, lansate de armata rusa, care pun in pericol o stabilitate fragila, potrivit News.ro.

”Armistitiul este violat zi de zi, iar asta este o mare ingrijorare pentru noi. Rusia sustine separatistii cu echipament si cu arme. De asemenea au desfasurat trupe masive de-a lungul granitei ucrainene”, a explicat secretarul general ala aliantei militare occidentale.

Declaratiile lui Jens Stoltenberg au loc intr-un context politic si economic complicat, in care liderii europeni trebuie sa decida daca extind sanctiunile impuse impotriva Rusiei dupa anexarea peninsulei Crimeea.

Lena Osokina / Shutterstock.com



Citeste si