29 Iunie 2016

Premierul belgian nu este dispus sa plateasca factura Brexitului



Premierul belgian Charles Michel a declarat, inainte de summitul UE de la Bruxelles, ca nu este dispus sa plateasca factura pentru decizia britanicilor de a se retrage din Uniunea Europeana, relateaza RTBF, potrivit News.ro.

"Brexitul este victoria unei anumite forme de populism”, a spus el.

Charles Michel a cerut din nou ca autoritatile britanice sa demareze cat mai repede posibil procedurile de iesire din blocul comunitar, pentru a garanta claritatea, in interesul tuturor. „Vom discuta aceste subiecte in aceasta dupa-amiaza (marti – n.r.) si ii vom asculta argumentele lui David Cameron”, a adaugat el.

„Evident ca imi doresc ca Marea Britanie sa se descurce bine din punct de vedere economic, dupa Brexit, este in interesul nostru sa ramana un partener stabil”, dar „nu sunt pregatit sa platesc factura, sa fiu intr-o luare de ostatici”, a subliniat politicianul.

Premierul belgian a dat asigurari ca va depune toate eforturile „pentru a proteja si apara interesele economice si sociale” ale Belgiei.

El a insistat asupra necesitatii de a le explica cetatenilor ca Europa reprezinta “valoare adaugata”.

Decizia alegatorilor britanici de a iesi din Uniunea Europeana va fi principala tema a summitului UE de marti, de la Bruxelles, dar si a reuniunii de miercuri la care vor participa toti sefii de stat si de guvern din Europa, cu exceptia premierului britanic David Cameron.



Citeste si