23 Octombrie 2006

Ministrul de interne francez critica din nou politica Bancii Centrale Europene

Actualul ministru de interne francez si posibilul candidat, din partea dreptei conservative, la alegerile prezidentiale din 2007, Nicolas Sarkozy, a reiterat criticile la adresa politicii monetare practicate de Banca Centrala Europeana.

"Am votat adoptarea monedei unice si sunt in favoarea acesteia", a declarat Sarkozy concorm NewsIn, in cadrul unei dezbateri desfasurate la Universitatea Sorbona, din Paris. "Nu accept, insa, ca cineva sa sustina ca nu exista decat o cale pentru a elabora politica monetara referitoare la euro si ca suntem singura zona monetara europeana care a creat o moneda puternica dar care nu profita de pe urma acesteia", a adaugat Sarkozy.

Nicolas Sarkozy este, in prezent, ministrul de interne al Frantei si presedintele partidului conservator, care se afla la Conducere. De asemenea, se anticipeaza ca, in ianuarie, Sarkozy sa fie nominalizat de aripa dreapta la candidatura pentru alegerile prezidentiale din 2007.

Socialista Segolene Royal ar putea domina, de asemenea, cursa electorala, alaturi de Sarkozy. Royal a criticat, la randul sau, politica monetara a BCE, spunand ca aceasta ar trebui sa se concentreze pe sustinerea cresterii economice si pe lupta impotriva inflatiei.



Citeste si