24 Octombrie 2006

Severstal vrea sa obtina 1,7 mld. dolari din listarea la bursa de la Londra



Severstal, cel mai mare producator rus de otel, tinteste sa obtina 1,7 miliarde de dolari din listarea actiunilor la bursa de la Londra, in acest an, a declarat proprietarul acestei companii, Alexei Mordasov.

Mordasov este al saptelea cel mai bogat om din Rusia si a declarat ca pachetul sau de actiuni in cadrul Severstal va fi intre 75 si 80% din totalul actiunilor companiei,dupa listarea la bursa a grupului."Abia am demarat aceasta operatiune si am primit deja numeroase oferta de investitii", a mai afirmat Mordasov, care detine, in prezent, 90% din Severstal. Miliardarul in varsta de 41 de ani a declarat ca valoarea actuala a ofertei publice initiale este de 1,72 de miliarde de dolari, informeaza NewsIn.

Miliardarii rusi din industria otelului si-au manifestat interesul pentru consolidarea industriei globale, mai ales dupa ce Severstal a pierdut teren in fata Mittal Steel, dupa fuziunea acestuia cu Arcelor. Mordasov a refuzat sa comenteze speculatiile potrivit carora Severstal ar intentiona sa achizitioneze alte companii din industria otelului, precum Corus, care a acceptat, sapamana trecuta oferta de preluare lansata de Tata Steel.



Citeste si