11 Iulie 2018

Un europarlamentar PSD sustine ca MCV-ul a dus la abuzurile si lucrurile teribile din Romania ultimilor ani



Victor Bostinaru, eurodeputat PSD, este de parere ca MCV-ul (Mecanismul de Cooperare si Verificare) este cel care a condus la abuzurile din Romania ultimilor ani, afirmand totodata ca are "serioase intrebari" privind rolul pozitiv pe care l-a avut acesta, scrie Ziare.com.

Bostinaru a adaugat ca deciziile privind MCV au avut motivatie "exclusiv politica" in ultimii ani.

"E putin probabil ca deciziile privind Mecanismul de Cooperare sa se bazeze exclusiv pe revocarea de altfel constitutionala a doamnei Kovesi si cu atat mai putin referitor la modificarile legislative recente.

Deciziile privind MCV-ul au avut in ultimii ani o motivatie exclusiv politica si daca se va decide retragerea mecanismului, ea va fi politica, daca se va decide mentinerea lui, din nou se va baza pe fapte politice", a declarat la RFI Romania Victor Bostinaru, intrebat daca revocarea lui Kovesi nu va da Comisiei Europene un motiv sa mentina MCV.

Europarlamentarul PSD a mai spus ca Mecanismul de Cooperare si Verificare a dus la "abuzurile" si "lucrurile teribile" din tara noastra.

De asemenea, acesta a precizat ca are "serioase intrebari in legatura cu validitatea si rolul pozitiv pe care MCV-ul l-a avut pe anumite componente".

In acest context amintim ca dupa ce, luni, Laura Codruta Kovesi a fost inlaturata prin decret prezidential de la sefia DNA, Comisia Europeana a transmis ca prin rapoartele succesive elaborate in cadrul MCV a fost subliniat in repetate randuri ca este necesar ca DNA sa mentina aceeasi directie in ceea ce priveste lupta anticoruptie.

"Comisia a fost clara in rapoartele MCV succesive ca abilitatea Directiei Nationale Anticoruptie de a-si mentine palmaresul in circumstante pline de provocari a fost un semn important de sustenabilitate. Daca aceste rezultate obtinute in combaterea coruptiei ar fi puse sub semnul intrebarii, Comisia ar putea fi nevoita sa-si reevalueze aceasta concluzie", a precizat CE.



Citeste si