10 Decembrie 2018

Proteste Paris: Peste 1.000 de persoane au fost somate cu ocazia actiuni desfasurate de "vestele galbene"



Fortele de ordine franceze au procedat la un numar record de 1.082 de interpelari sambata la Paris, cu ocazia unei noi actiuni de mobilizare a ''vestelor galbene'', marcata de violente, potrivit cifrelor difuzate duminica de Prefectura Parisului, relateaza AFP.

Acest bilant este net superior comparativ cu precedenta mobilizare, pe 1 decembrie, in cursul careia au fost interpelate 412 persoane, conform Agerpres.ro.

Pe ansamblul tarii, Ministerul francez de Interne a indicat duminica faptul ca 1.723 de persoane au fost interpelate, dintre care 1.220 au fost plasate in arest.

Ministerul a precizat de asemenea ca 136.000 de persoane au participat la manifestatiile ''vestelor galbene'' sambata, fiind un nivel de mobilizare asemanator celui din sambata precedenta.

Primaria Parisului a estimat ca sambata s-au inregistrat insa mai multe pagube materiale decat in urma cu o saptamana.

''Sunt mai multe pagube dupa ziua de ieri decat in urma cu o saptamana'', a declarat duminica Emmanuel Gregoire, prim-adjunctul primarului Parisului, socialista Anne Hidalgo, insarcinat cu bugetul capitalei.

El considera ca este ''mult mai important costul economic'', indeosebi pentru ca foarte multe magazine au fost inchise intr-o perioada in care in mod traditional au loc cumparaturile inainte de sarbatori.



Citeste si