17 Decembrie 2018

Brexit: Guvernul britanic nu are planuri pentru un al doilea referendum, asigura un membru al cabinetului



Ministrul britanic al educatiei Damian Hinds a dat asigurari ca guvernul britanic nu are planuri pentru un al doilea referendum, respingand astfel informatiile in sensul ca executivul de la Londra are in vedere convocarea unui nou vot pentru a iesi din impasul in care se afla procesul de Brexit, relateaza duminica Reuters.

Intrebat de Sky News daca guvernul Theresei May se pregateste pentru un nou vot, Hinds a infirmat, argumentand ca "un al doilea referendum ar crea dezbinare". "Am avut votul populatiei, am avut referendumul si acum trebuie sa continuam sa-l punem in aplicare", a insistat el, potrivit Agerpres.

El a calificat totodata acordul incheiat de Theresa May cu Uniunea Europeana privind iesirea Marii Britanii din blocul comunitar drept unul "echilibrat", pe care deputatii ar trebui sa-l sustina.

Acordul privind Brexit a intampinat rezistenta in parlamentul de la Londra, iar votul programat pentru martea trecuta a fost amanat de teama unui esec, dar miercuri sefa executivului britanic a supravietuit unui vot de neincredere. Joi, liderii celor 27 de state din UE au reafirmat ca acordul de 'divort', negociat timp de 17 luni, 'nu poate fi renegociat'.



Citeste si