18 Martie 2019

Franta: Violente intre 'vestele galbene' si fortele de ordine la Paris, in al 18-lea weekend de mobilizare civica



Violente au izbucnit sambata pe bulevardul Champs Elysées din Paris, unde mii de 'veste galbene' s-au strans in cel de-al 18-lea weekend de mobilizare civica impotriva politicii fiscale si sociale a guvernului francez, transmite AFP.

Potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune, mai multi manifestanti au inceput sa atace un camion al jandarmeriei, in timp ce altii au ridicat baricade pe Champs Elysées, scrie Agerpres. Fortele de ordine au facut uz de gaze lacrimogene si tunuri cu apa pentru a dispersa manifestantii.

''Profesionisti ai dezordinii, echipati si mascati, s-au infiltrat printre manifestanti'', a denuntat ministrul de interne francez Christophe Castaner. Potrivit unui bilant comunicat la ora locala 11:30 (10:30 GMT) de comandamentul politiei din Paris, 31 de persoane au fost arestate.

Aceasta noua zi de manifestatii, dupa patru luni de la debutul acestor proteste de amploare, intervine dupa o serie de dezbateri organizate in intreaga Franta la initiativa autoritatilor.



Citeste si