5 Iulie 2020

Coronavirus | Irlanda va relaxa restricțiile pentru turiștii străini din 20 iulie



Irlanda va relaxa din 20 iulie restricţiile privind carantina pentru persoanele care sosesc în această ţară, iar persoanele aflate pe "lista verde" a statelor cu incidenţă scăzută a infecţiilor cu coronavirus vor fi scutite să intre în autoizolare pentru 14 zile, a anunţat ministrul transporturilor, Eamon Ryan, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Fostul premier Leo Varadkar a declarat în iunie că restricţiile vor fi ridicate începând cu data de 9 iulie.

"O aşa-numită listă verde... va fi publicată la 20 iulie", a declarat Ryan, într-un interviu acordat postului de radio Newstalk, "Lista verde va intra în vigoare după aceea", a adăugat el.

Vezi și: Lista țărilor din zona verde a fost actualizată: când nu veți fi băgați în carantină

Comisia Europeană a lansat ieri Re-open EU, un site interactiv cu informații actualizate cu privire la restricțiile de călătorie în UE. Obiectivul declarat al acestui instrument este de a stimula turismul - un motor economic esențial pentru multe țări din spațiul comunitar - într-un moment în care industria se confruntă cu o incertitudine financiară severă din cauza pandemiei de Covid-19.

Odată ce utilizatorii Re-open EU aleg o destinație, apare o hartă pentru a arăta ce măsuri de siguranță există, precum și alte informații practice.



Citeste si