14 Iulie 2020

NEWS ALERT | Ziua Națională, sărbătorită cu violențe la Paris



Un nou protest al cadrelor medicale a izbucnit la Paris, chiar de Ziua Națională, ceea ce a transformat parada obișnuită într-una atipică.

Cadrele medicale cer salarii mai mari, dar și condiții de muncă mai bune. Oamenii spun că pandemia de coronavirus a scos în evidență slaba pregătire a sistemului de sănătate. Ei acuză lipsa dotărilor și a personalului necesar pentru tratarea cazurilor urgente. În plus, protestatarii au avut asupra lor fumigene, ceea ce a declanșat seria de violențe.

De asemenea, protestatarii nu poartă mască de protecție sau nu o poartă în mod corect, nerespectând nici distanța socială.

Luna trecută, un alt protest al cadrelor medicale s-a transformat într-o bătaie generală pe străzile Parisului, presărată cu pietre, gaze lacrimogene și mașini distruse, scrie Digi24.

Marți, de Ziua Națională a Franței, la Paris s-a desfășurat și o paradă, a cărei temă a fost „O naţiune hotărâtă şi solidară". Eveniment a fost unul de o amploare redusă din cauza pandemiei, dar care a declanșat multe emoții. Asta fiindcă printre invitații din Place de la Concorde au fost mulți dintre cei aflați în prima linie a luptei cu virusul. Medici, asistente, pompieri, polițiști, cu toții au fost aplaudați de cei prezenți, în frunte cu președintele Emmanuel Macron.



Citeste si