11 Decembrie 2020

Numărul americanilor morți de COVID îl bate pe cel al soldaților decedați în al Doilea Război Mondial



Numărul de decese înregistrat în rândul americanilor din cauza COVID-19 l-a depășit oficial pe cel al decedaților din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial.

Potrivit Departamentului de Afaceri al Veteranilor, SUA au înregistrat 291.557 de morți în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Însă, după data de 10 decembrie 2020, numărul de decese în rândul americanilor răpuși de COVID-19 ajunge la 291.754 decese prin COVID-19 în SUA, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

Mai mult, pandemia de de COVID-19 a ucis mai mulți americani decât războiul din Vietnam până la sfârșitul lunii aprilie, scrie Business Insider.

Pe la jumătatea lunii mai, numărul de morți din SUA de COVID-19 depășise deja numărul combinat de americani uciși în luptă în fiecare război major din SUA din 1945- aproape 87.000 de oameni. Numărul americanilor uciși de coronavirus este acum echivalent cu aproape jumătate din numărul total de morți din războiul civil, cel mai sângeros război din istoria americană (aproximativ 620.000 de oameni).

SUA a înregistrat în mod constant cel mai mare număr de cazuri confirmate de COVID-19 și decese din lume. Numărul de cazuri la nivel național a depășit 15,5 milioane începând cua ceastă săptămână, arată cifrele de la Universitatea Johns Hopkins.

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii a declarat că numărul morților din SUA de COVID-19 va depăși în curând numărul total de soldați americani uciși în luptă în timpul celui de-al doilea război mondial. Pentru situația gravă a pandemiei, Pelosi a plasat, cumva, vina pe președintele în exercițiu, Donald Trump, despre care spune că nu a fost un președinte „unificator”.

„Nu avem un președinte unitar al Statelor Unite. De fapt, avem un președinte în negare, întârziere și denaturare, numindu-l o farsă. Multe alte mii de oameni au murit din cauza asta", a spus Pelosi.

Trump a fost criticat la scară largă din cauza reacției sale la epidemia de COVID-19 din SUA, iar sondajele au arătat în mod constant că majoritatea americanilor dezaprobă modul în care a tratat criza sanitară. Președintele a minimizat în mod repetat amenințarea coronavirusului, pe care chiar el l-a contractat la începutul lunii octombrie, și a mers, cu toate acestea, împotriva recomandărilor experților de top în sănătate publică.



Citeste si