2 Aprilie 2021

Johnson & Johnson a început testarea vaccinului la adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani



Johnson & Johnson își va extinde studiul clinic pentru vaccinul COVID-19 pentru a include adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, scrie Business Insider.

"Pandemia COVID-19 a avut un impact profund asupra adolescenților, nu doar cu complicațiile bolii, ci și în ceea ce privește educația, sănătatea mintală și bunăstarea acestora", a declarat Paul Stoffels, vicepreședinte al comitetului executiv și șef șef la Johnson & Johnson.

Reprezentanții companiei spun că este vital să dezvolte vaccinuri pentru toată lumea, indiferent de vârstă, pentru a ajuta la combaterea răspândirii virusului, cu scopul de a reveni cât mai rapid la normal.

Vaccinarea cu serul Johnson&Johnson putea începe din aprilie

Vaccinul împotriva COVID-19 al grupului american Johnson&Johnson va fi livrat în Europa începând cu 19 aprilie.

Acest vaccin a fost, la jumătatea lui martie, al patrulea care a obţinut undă verde din partea Agenţiei europene pentru medicamente (EMA), după cele de la Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca. El este în prezent administrat doar în SUA şi Africa de Sud, dar a fost aprobat şi în Canada.

Substanţa activă, care asigură eficacitatea vaccinului, va proveni de la situl Johnson&Johnson de la Leiden, din Olanda.

UE, care a făcut o comandă de 200 de milioane de doze la laboratorul american (cu o opţiune pentru 200 de milioane de doze suplimentare), ar urma să primească în al doilea trimestru circa 55 de milioane de doze, a explicat la jumătatea lui martie Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. Laboratorul, în ceea ce-l priveşte, nu a făcut public calendarul exact al livrărilor.

Cum funcționează serul

Vaccinul are la bază un vector viral, potrivit unei tehnologii deja utilizate de Johnson&Johnson, în special împotriva virusului Ebola.

El utilizează ca suport un alt virus puţin virulent, transformat pentru a-i adăuga instrucţiunile genetice ale unei părţi din virusul responsabil pentru COVID-19. Odată ajuns în celule, o proteină tipică SARS-CoV-2 este produsă, educând sistemul imunitar să o recunoască.

Acest vaccin este primul, dintre cele care au primit undă verde de la OMS, care nu necesită decât o singură injecţie în loc de două, prezentând şi avantajul de a putea fi stocat la temperatura frigiderului.



Citeste si