27 Martie 2007

National Bank of Kuwait vrea sa preia de la ABN Amro actiunile la Saudi Hollandi Bank

Reprezentantii National Bank of Kuwait (NBK) au spus ca institutia financiar-bancara este interesata inca sa cumpere pachetul de actiuni pe care il detine ABN Amro la Saudi Hollandi Bank, deoarece NBK vrea sa intre pe piata Arabiei Saudite, relateaza Reuters.

"Am fi interesati sa achizitionam pachetul de actiuni detinut de ABN Amro", a spus directorul executiv al diviziei de investment banking al NBK, George Nasra, aflat, duminica, la summitul Middle East Investment.

Oferta pentru cumpararea pachetului de actiuni de 40% "se afla la ei", a spus directorul executiv al National bank of Kuwait, fara sa dea mai multe detalii.

Banca britanica Barclays a anuntat la inceputul acestei luni ca este in negocieri exclusive pentru preluarea bancii ABN Amro.

Un alt director executiv al NBK, Ibrahim Dabdoub, a spus, in noiembrie, ca ABN Amro a invitat National Bank of Kuwait sa faca o oferta pentru pachetul de actiuni. Reprezentantii ABN Amro ar fi spus cu aceeasi ocazie ca si banca Standard Chartered ar fi facut o oferta.

National Bank of Kuwait este a treia banca din zona Golfului, dupa valoarea de piata.



Citeste si