27 Aprilie 2021

Topul celor mai sigure țări în vreme de pandemie



De mai bine de un an ne confruntăm cu pandemia, iar trecerea de la relaxare la restricții și invers devine din ce în ce mai greu de suportat pentru mulți dintre noi. Acesta este și motivul pentru care sunt din ce în ce mai căutate țările sigure pentru locuit sau pentru turism în timpul pandemiei. Iată topul celor trei cele mai sigure țări din lume în contextul pe care îl traversăm, potrivit insider.com.

Singapore

Singapore a urcat pe primul loc în topul celor mai sigure țări, detronând Noua Zeelandă, potrivit unui studiu Bloomberg.

Statul insular din sud-estul Asiei a depășit Noua Zeelandă datorită eforturilor de vaccinare depuse în ultimele săptămâni. Singapore a ajuns la un nivel de 20% de locuitori vaccinați din cei 5,7 milioane în total.

Singapore a fost închisă tuturor turiștilor străini, motiv pentru care a reușit să se protejeze mai bine în fața noilor tulpini, astfel oferind o viață calitativă rezidenților săi.

În martie 2020, Singapore și-a închis granițele și a impus respectarea unei perioade de 14 zile de carantină pentru toți cei care se întorceau în țară. În iunie și iulie 2020, Singapore a deschis timid porțile turismului, permițând redeschiderea hotelurilor, a teatrelor și a afacerilor din retail.

Singapore a raportat o medie de 29 de cazuri pe săptămână, dintre care cei mai mulți sunt rezidenți care se întorc în țară și stau în carantină.

Sursa Foto: Shutterstock.com


Noua Zeeland?

Deși Singapore i-a luat locul, Noua Zeelandă rămâne unul dintre cele mai sigure state din lume în ceea ce privește pandemia.

Asemenea lui Singapore, țara a introdus reguli stricte în ceea ce privește carantina. Turismul a fost stopat, singura bula în acest sens fiind făcută în colaborare cu Australia la începutul lunii aprilie (2021).

Modelul a fost adoptat de cele două ca să poată țină sub control focarele ce ar fi putut să apară.

Noua Zeelandă a înregistrat opt cazuri în ultimele 48 de ore și a administrat 183.351 doze de vaccin în total (o rată de vaccinare de 2% din totalul populației).

Sursa Foto: Shutterstock.com


Australia

Australia este cea de-a treia cea mai sigură țară din lume, după Singapore și Noua Zeelandă.

Lockdown-ul strict și interzicerea oricăror forme de turism au ajutat Australia să țină sub control pandemia. La începutul lunii, Australia a colaborat cu Noua Zeelandă în ceea ce privește turismul, astfel încât să poată stăpâni potențiale focare de infecție.

În acest sens, țara e în discuții și cu Singapore pentru a încheia același proiect.

Australia a vaccinat 3,7% din populație până acum, iar în ultimele 24 de ore, a înregistrat 25 de cazuri de coronavirus din surse externe.

Sursa Foto: Shutterstock.com.




Citeste si