28 Aprilie 2021

Londonezii înoată la înălțime. Cum arată piscina care leagă doi zgârie-nori



Să înoți la înălțime poate fi una din cele mai relaxante activități. Sky Pool este o piscină transparentă de 25 de metri, întinsă între cele 10 etaje ale a două zgârie-nori rezidențiale din cartierul Nine Elms, din sud-vestul Londrei, însă este deschisă doar norocoșilor rezidenți ai complexului de apartamente.

Este cea mai mare structură de piscină acrilică independentă din lume și este considerată „o piesa de spectacol” a noii clădiri Embassy Gardens EcoWorld Ballymore, care va include, de asemenea, baruri, restaurante și magazine.

Piscina a fost fabricată în Colorado și a parcurs 5.000 de mile până la noua sa casă. Aceasta are o adâncime de 3 metri și doar apa cântărește în jur de 375 de tone.

Foto: Twitter/ CNN

O piscină cu vedere la London Eye și Westminster

Piscina Sky Pool este situată lângă Ambasada SUA și aproape de malul sudic al Tamisei, norocoșii care vor avea acces la această piscină vor putea admira London Eye și Westminster. Construcția a fost realizată de de arhitecții de la Arup Associates, de inginerii de la Eckersley O'Callaghan și de proiectanții de acvarii Reynolds. A fost apoi ridicată la locul său de o macara mobilă de 750 de tone, sprijinită de o macara de 50 de tone, potrivit CNN.

Când înoți și privești în jos, e ca și cum ai zbura.

Brian Eckersley, directorul Eckersley O'Callaghan

Deschiderea este programată să aibă loc pe 19 mai. Embassy Gardens EcoWorld Ballymore, complexul rezidențial care găzduiește practic piscina dispune de peste 2.000 de locuințe. Prețul pentru un 1.015.000 de lire sterline pentru un apartament cu două dormitoare (1,4 milioane de dolari).



Citeste si