5 Mai 2021

Top 10 cele mai bogate familii din lume



Deoarece o mare parte din lume se luptă cu consecințele economice provocate de pandemia de COVID, multe dintre cele mai bogate familii din lume sunt la fel de bogate ca oricând. Publicația Bloomberg a clasat familiile cu cele mai mari averi din întreaga lume: împreună, ele au 1,4 trilioane dolari din industriile retail, conglomerate media, companii agroindustriale sau giganți tehnologici. De la familia din spatele celebrului brand Nutella la moștenitorii Walmart, iată cele mai bogate familii din lume.

10. Familia Albrecht

Sursa averii: Aldi

Avere: 41 miliarde dolari

Frații Theo și Karl Albrecht au fost cei care au pus pe hartă lanțul internațional de magazine alimentare Aldi. Astăzi, familia deține peste 10.000 de supermarket-uri. De asemenea,Theo a investit și în Trader Joe's, transformându-l într-un lanț cu peste 350 de magazine, popularul lanț american fiind deținut de familie și în prezent.

Sursă foto: Babette Albrecht (mijloc). Flickr


9. Familia Von Baumbach

Sursa averii: Boehringer Ingelheim

Avere: 45,7 miliarde dolari

Boehringer Ingelheim este o companie farmaceutică germană cu peste 130 de ani de istorie. Familia Boehringer, împreună cu Von Baumbachs, rămân în controlul companiei câteva generații mai târziu.

Sursă foto: Shutterstock


8. Familia Johnson

Sursa averii: Fidelity Investments

Avere: 46,3 miliarde de dolari

Fidelity Investments a fost fondată de Edward C. Johnson II în 1946 și este una dintre cele mai mari firme de servicii financiare din lume, oferind servicii de investiții pentru milioane de oameni. Firma este acum condusă de nepoata lui Johnson, Abigail Johnson, care ocupă locul 124 pe lista miliardarilor Forbes.

Sursă foto: Abigail Johnson. Flickr


7. Familia Wertheimer

Sursa averii: Chanel

Avere: 54,4 miliarde dolari

Casa franceză de modă Chanel este legendară pentru „rochia neagră” atemporală, parfumul nr. 5 și pentru designerul Karl Lagerfeld, care a murit pe 19 februarie 2019. Frații Alan și Gerhard Wertheimer dețin compania pe care Pierre Wertheimer, bunicul lor, a creat-o împreună cu fondatoarea Gabrielle Coco Chanel.

Sursă foto: Pixabey


6. Familia Dumas

Sursa averii: Hermès

Averea estimată: 63,9 miliarde dolari

Casa de modă franceză și furnizorul de lux Hermès a uimit lumea cu eșarfele, cravatele și parfumurile fine, precum și cu gențile celebre Kelly și Birkin.

Dinastia bunurilor de lux Hermès este baza pentru averea familiei Dumas. Originile sale datează din anii 1800, când Thierry Hermes a început să producă haine de călărie pentru nobili. Avansăm rapid către anii 1970, iar descendentul Jean-Louis Dumas a dus compania la nivel global. Astăzi, Pierre-Alexis Dumas este directorul artistic, iar Axel Dumas este președintele companiei.

Sursă foto: Axel Dumas, Flickr


5. Familia Ambani

Sursa averii: Reliance Industries

Avere: 81,3 miliarde dolari

Bogăția familiei Ambani provine din Reliance Industries, un conglomerat din India care deține cel mai mare complex de rafinare a petrolului din lume. Compania deține afaceri în toată India, inclusiv companii din sectorul retail și al telecomunicațiilor. Mukesh Ambani, CEO, locuiește într-un conac de 27 de etaje și 400.000 de metri pătrați din Mumbai.

Sursă foto: Flickr / World Economic Forum


4. Familia Regal? Saudit?

Sursa averii: petrol

Avere: 95 miliarde dolari

Casa Saud, familia regală saudită, are o istorie monarhică care se întinde pe aproape un secol. Averea masivă a familiei, estimată la 95 de miliarde de dolari, a crescut datorită deceniilor de plăți de la Royal Diwan, biroul executiv al regelui.

Bogăția imensă a familiei regale a Arabiei Saudite provine dintr-o combinație de încasări din industria petrolieră a Arabiei Saudite (pe care biroul executiv al regelui o acordă diferiților membri ai familiei), și din câștigurile personale ale regalității din negocierea contractelor guvernamentale și a altor investiții. Numai prințul moștenitor Mohammed bin Salman are active estimate la peste un miliard de dolari.

Sursă foto: Mohammed bin Salman. Flickr/ U.S. Department of State


3. Familia Koch

Sursa averii: Koch Industries

Avere: 109,7 miliarde dolari

Frații Charles și David Koch au extins firma de rafinărie a tatălui lor în conglomeratul Koch Industries după ce ceilalți frați, Frederick și William, au părăsit afacerea familiei. Koch Industries generează venituri de aproximativ 115 miliarde de dolari anual.

David Koch s-a stins din viață în august 2019, lăsând averea sa de 53 de miliarde de dolari soției sale Julia Flesher Koch. Acum este cea de-a patra cea mai bogată femeie din lume, după moștenitoarea L'Oreal, Francoise Bettencourt Meyers, MacKenzie (Bezos) Scott și moștenitoarea Walmart, Alice Walton.

Sursă foto: Julia Flesher Koch. Captură Youtube


2. Familia Mars

Sursa averii: Mars

Avere: 120 miliarde dolari

Jacqueline și John Mars au moștenit o miză în imperiul bomboanelor Mars, care a inventat celebrele bomboane M & Ms, Milky Way și Mars Bars, când tatăl lor a decedat în 1999. Fiul lui Jacquelyn, Stephen Badger, a fost anterior președinte al companiei și este în prezent în consiliul de administrație al brandului Mars, care aduce venituri anuale de peste 38 miliarde dolari.

Sursă foto: Jacqueline Mars. Flickr


1. Familia Walton

Sursa averii: Walmart

Avere: 215 miliarde dolari

Sam și Bud Walton au fondat Walmart în 1962 în Rogers, Arkansas. Compania a raportat vânzări de 514,4 miliarde de dolari în 2018, făcându-l cel mai mare retailer din lume.

Averea familiei Walton este împărțită între cele trei generații, inclusiv cei trei copii ai cofondatorului Sam Walton, Rob, Jim și Alice, care este una dintre cele mai bogate femei din lume cu o avere de 56,8 miliarde de dolari.

Sursă foto: Flickr/ Mike Mozart




Citeste si