14 Iunie 2021

Studiu: Oamenii se vor putea reproduce pe Marte



Reproducerea umană va putea fi posibilă pe Marte întrucât sperma poate suprviețui pe Planeta Roșie până la 200 de ani, potrivit unui nou studiu, citat de BusinessInsider.com.

Descoperirile sunt parte a unui studiu de 6 ani, pe durata căruia oamenii de știință au ținut spermă de la șoareci pe Stația Spațială Internațională expunând-o inclusiv radiațiilor.

Anterior, cercetătorii credeau că radiațiile spațiale distrug ADN-ul uman, ceea ce ar face reproducerea imposibilă. Cancerul, ca urmare a expunerii la radiații, era o altă problemă care îi conducea pe aceștia spre concluzia imposibilității reproducerii umane în afara Pământului.

Dar, după studiul de 6 ani, cercetătorii au aflat că, sperma șoarecilor stocată pe stația spațială era încă sănătoasă.

Mai mult decât atât, lichidul seminal al șoarecilor a fost expus în cadrul cercetărilor, la raze X pe Pământ și astfel s-a decoperit că fertilitatea nu a fost afectată.

”Au fost obținute multe exemplare sănătoase de șoareci. Aceste descoperiri sunt esențiale pentru omenire pentru a progresa și înainta către era spațială”, a declarat unul dintre autorii studiului, profesorul Sayaka Wakayama, Universitatea din Yamanashi, Japonia.

Când va veni timpul să migrăm pe alte planete, va trebui să menținem diversitatea genetică a resurselor, nu numai pentru oameni, dar și pentru animalele de companie și cele domestice.

- Sayaka Wakayama, Universitatea din Yamanashi, Japonia -

Explorarea planetei Marte a cunoscut un avânt puternic anul acesta prin roverul Perseverence și elicopterul Ingenuity ale NASA, care continuă să caute semne de viață pe aceasta.

Ingenuity, care este transportat în ”abdomenul” Perseverance a încheiat, de curând, a 7-a misiune pe Marte. Perseverance va călători, așa cum este programat pentru următoarele luni, 3 mile pe Planeta Roșie. Expediția roverului va ajuta NASA să înțeleagă geologia craterului Jezero, potrivit unei declarații făcute de agenție.



Citeste si