11 Noiembrie 2021

TOP cinci invenții care au schimbat anul 2021



An de an apar tot mai multe invenții care ne schimbă viața și ne îmbunătățesc traiul. 2021 a fost un an marcat de o multitudine de invenții, pe care celebra revistă Time le-a inclus într-un top care cuprinde 100 astfel de descoperiri, din diverse domenii de activitate. Printre acestea se numără și vaccinurile împotriva SARS-CoV-2, care au ferit omenirea de una din cele mai mari pandemii din toate câte câte au existat, când nu se întrevedea nicio luminiță la capătul tunelului. Vă prezentăm în cele ce urmează cinci din aceste invenții care au schimbat fața acestui an.

Vaccinuri anti-COVID-19

Anul acesta se prezintă extrem de diferit în ceea ce privește pandemia.

Acest lucru se datorează vaccinurilor anti-COVID-19, cele apărute după Pfizer, adică Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Sursa Foto: Shutterstock


Un software care face ca dubl?rile la filme s? se potriveasc?

Procesul de dublare a unui film într-o limbă străină nu s-a schimbat prea mult în ultimul secol. Când un film este dublat, dialogul este adesea schimbat pentru a se potrivi cu mișcările gurii unui actor, ceea ce duce la două mari probleme: în primul rând, noul dialog nu se potrivește niciodată cu adevărat. În al doilea rând, chiar și o modificare realizată într-un mod priceput a unui scenariu poate ajunge să diminueze sensul și nuanța anumitor replici.

Pentru a rezolva aceste probleme, fostul regizor de film Scott Mann a creat un software numit TrueSync, care analizează întreaga interpretare a unui actor și apoi modifică subtil materialul original al mișcărilor feței și gurii actorului pentru a se potrivi oricărei vocalizări. Așa că, când vezi A Few Good Men în, să zicem, franceză, gura lui Jack Nicholson chiar arată ca și cum ar vorbi limba.

Rezultatul final, potrivit lui Mann: „Vom ajunge să ne bucurăm și să experimentăm conținutul din străinătate într-un mod în care nu am mai putut să o facem niciodată”.

Sursa foto: Pexels


Sistem care ?(R)ncarc? ma?(TM)inile electrice din mers

ElectReon, un start-up israelian creat în 2013 a creat în 2021 un sistem prin care mașinile electrice se pot încărca din mers.

Sistemul de încărcare fără fir utilizează bobine de cupru așezate sub asfalt care transferă energie de la rețeaua electrică pe drum, pentru a gestiona comunicarea cu vehiculele care se află în mișcare, scrie Times of Israel.

Sursa Foto: Pexels


Pa?(TM)aportul online de ?(R)nv??>are (The Learning Passport)

Pașaportul de învățare este o platformă online, ce poate fi accesată de pe telefon. Avantajul acesteia este că poate fi utilizată și offline care permite accesul continuu la educație de calitate. Fiecare utilizator are o înregistrări personalizate, create special pentru el, ce poate fi dus peste granițele fizice și digitale, în funcție de context.

Foto: Shutterstock


Un c?rucior cu rotile care poate fi ?(R)mpachetat

„Ideea de a salva spațiu” îi fascinează pe mulți inventatori. De această dată, această idee poate fi un real ajutor pentru persoanele cu dizabilități care călătoresc și care au nevoie să poată lua mai ușor scaunul cu rotile în avion sau în tren.

Scaunul care a fost creat de compania Revolve Air a fost inclus pe lista celor de la Time Magazine în topul celor mai importante invenții din 2021.

Sursa Foto: Pexels




Citeste si