19 Aprilie 2007

Actiunile SocGen urca pe burse datorita zvonului ca UniCredit ar dori o preluare

Actiunile grupului financiar-bancar Société Générale (SocGen) au crescut cu 3,55% miercuri la bursa de la Paris, datorita zvonurilor ca banca italiana UniCredit este interesata de preluarea SocGen, informeaza NewsIn citand publicatia franceza Les Echos.

Cotatia actiunilor grupului financiar-bancar, unul dintre primele zece din Europa, a crescut si datorita faptului ca o banca de investitii a imbunatatit evaluarea SocGen. Actiunile SocGen s-au apreciat cu 5,1%, la cotatia de 146,34 euro/actiune, la inceputul sedintei bursiere de dupa-amiaza de la Paris.

Posibila preluarea a bancii olandeze ABN Amro a redeschis speculatiile referitoare la alet tranzactii posibile din sectorul bancar, iar jucatorii de pe piata au spus ca un zvon care leaga SocGen de banca italiana UniCredit a revenit pe piata. Reprezentantii UniCredit au refuzat sa comenteze, spune Reuters.

UniCredit are o capitalizare de piata de aproximativ 77 miliarde euro (104,7 miliarde dolari), iar SocGen, de aproximativ 67 miliarde euro. Cotatia actiunilor SocGen a crescut si datorita faptului ca banca de investitii Dresdner Kleinwort au dat o recomandare de "cumparare" pentru SocGen.

SocGen este prezenta pe piata romaneasca prin subsidiara BRD-Groupe Societe Generale, care este a doua banca din Romania, cu active de 28,03 miliarde lei (8,29 miliarde euro) la sfarsitul anului 2006, o cota de piata de 16,28%, potrivit datelor bancii centrale.

UniCredit este prezenta pe piata romaneasca prin subsidiara Unicredit Romania. Activele totale ale bancii au avansat in 2006 cu 41% fata de anul anterior si au ajuns la 2,85 miliarde lei la finalul anului trecut.



Citeste si