21 Februarie 2022

Klaus Iohannis denunță recunoașterea regiunilor separatiste ucrainene de către Vladimir Putin



Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o reacție rapidă pe Twitter după anunțul lui Vladimir Putin de a recunoaște republicile separatste Donețk și Lugansk.

„România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Rusia a zonelor Donețk și Lugansk din Ucrana ca independente. Aceasta este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, care trebuie să atragă cel mai sever răspuns al comunității internaționale. Susținem ferm Ucraina, suveranitatea și integritatea sa teritorială”, a scris Klaus Iohannis pe contul său de Twitter.

De asemenea, prin site-ul administrației prezidențiale se precizează că Rusia încalcă obligațiile care îi revin în calitate de semnatar al Acordurilor de la Minsk, care devin astfel golite de conținut.

Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate ONU, amenință, prin acțiunile sale, pacea și securitatea globale garantate de însuși Consiliul de Securitate ONU, încălcând deliberat principiile de drept internațional prevăzute de Carta ONU și de Actul final de la Helsinki.

Comunitatea internațională trebuie să sancționeze ferm, imediat și fără echivoc această decizie lipsită de responsabilitate a Rusiei, se mai arată în mesaj.



Citeste si