12 Septembrie 2022

FOTO - Hartă cu contraofensiva Ucrainei: ce s-a întâmplat în ultima săptămână în nord-estul țării



În ultima săptămână, câmpul de luptă din nord-estul și sudul Ucrainei a găzduit o contraofensivă incredibilă a trupelor ucrainene care i-au alungat pe ruși din mai multe localități. Valeri Zalujniî, comandatul șef al armatei ucrainene, a precizat că, de la începutul lunii septembrie, peste 3.000 de kilometri pătrați au reintrat sub control ucrainean. Puteți vedea mai jos o hartă realizată de către Institutul

La începutul lunii septembrie, armata ucraineană și-a concentrat întreaga comunicare pe o contraofensivă în sudul țării, ca mai apoi, să îi ia prin surprindere pe ruși cu o străpungere neașteptată și fulgerătoare a liniilor ruse din nord-est ,în regiunea Harkov.

da

Printscreen Institute for the Study of War - Link hartă interactivă AICI.

În urma acestei contraofensive care continuă și în acest moment și care a dus la recucerirea a „sute de orașe și sate”, Volodimir Zelenski a precizat că „În ultimele zile, armata rusă ne arată ce are mai bun: spatele. La urma urmei, este o alegere bună pentru ei să fugă”.

Printre ultimele teritorii recuperate, conform declarațiilor susținute de Zelenski, sunt Balaklia, Izium și Kupiansk.

Răspunsul rușilor la această contraofensivă ucraineană, pe care încearcă să o mascheze în Rusia drept o retragere de planificată pentru „a atinge obiectivul operațiunii militare speciale de eliberare a regiunii Donbas, a fost lovirea cu rachete a infrastructurii civile critice, lăsând mai multe zone fără electricitate. Ambasadoarea SUA în Ucraina, Bridget Brink, a denunțat aceste lovituri de rachete, precizând că „Răspunsul aparent al Rusiei la eliberarea de către Ucraina a mai multor orașe din est: trimiterea de rachete pentru a încerca să distrugă infrastructura civilă critică”.



Citeste si