1 Noiembrie 2022

Americanii fac acuzații grave la adresa Iranului din cauza livrărilor de arme către Rusia



Iranul ucide ucraineni nevinovaţi prin faptul că furnizează arme Rusiei, a denunţat un reprezentant al Casei Albe, care s-a declarat "îngrijorat" de eventuale livrări de rachete iraniene pentru armata rusă, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Regimul de la Teheran se face, în mod deschis şi voluntar, complice la uciderea de ucraineni nevinovaţi pe teritoriul ucrainean", a declarat coordonatorul pentru comunicaţii strategice al Consiliului de Securitate Naţională american, John Kirby.

El s-a declarat "îngrijorat" de potenţiala livrare de rachete sol-sol iraniene pentru Rusia. "Nu am văzut să se confirme acest lucru până acum, dar îngrijorarea rămâne", a spus demnitarul american.

De partea sa, Teheranul a negat că ar avea o asemenea intenţie.

De asemenea, Iranul a dat asigurări că nu furnizează drone armatei ruse, contrar cu ceea ce susţin Ucraina şi numeroase ţări occidentale. În legătură cu această chestiune, Washingtonul, Londra şi Uniunea Europeană au impus deja sancţiuni Iranului.

În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei vecine. Moscova susţine constant că este vorba despre o "operaţiune militară specială de denazificare" a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.



Citeste si