22 Noiembrie 2022

Orașul din Italia care te plătește cu 30.000 de euro ca să te muți acolo



Un oraș din sudul Italiei oferă până la 30.000 de euro celor care doresc să se mute acolo, conform Euronews. Orașul Presicce-Acquarica se confruntă cu o populație în declin și cu locuințe abandonate.

Micul oraș a suferit o scădere a populației, deoarece locuitorii s-au mutat în orașe mai mari în căutarea unor oportunități mai bune de angajare. Pentru a-i atrage pe noii proprietari, orașul a promis subvenții persoanelor care cumpără o casă și se înregistrează ca locuitori ai orașului.

Iată ce trebuie să știți dacă sunteți interesat să cumpărați o proprietate în acest oraș

Detaliile programului sunt încă în curs de finalizare, dar cererile vor fi disponibile în curând pe site-ul primăriei. Pentru a fi eligibile, persoanele sau familiile trebuie să își mute reședința oficială în orașul din sudul Italiei.

De asemenea, li se cere să investească într-o casă construită înainte de 1991, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din proprietățile din oraș.

Costul achiziționării va fi subvenționat prin grantul oferit de consiliul local. Ajutorul financiar poate fi folosit și pentru a acoperi costurile de renovare. Costul maxim oferit este de de 30.000 de euro.

Consiliul oferă, de asemenea, stimulente pentru a ajuta la combaterea îmbătrânirii populației orașului. După doar 60 de nașteri, față de 150 de decese anul trecut, orașul va acorda 1.000 de euro pentru fiecare nou-născut.

Situat în zona cunoscută sub numele de Salento, Presicce-Acquarica este desemnat ca fiind unul dintre cele mai frumoase sate din Italia.



Citeste si