9 Decembrie 2022

Personalul de curățenie de la Twitter, dat afară înainte Crăciun și tratat "mizerabil"



Mai mulți angajați în cadrul departamentului de curățenie de la Twitter au fost dați afară din companie, aceștia arătând inclusiv faptul că nu le-au fost plătite salariile compensatorii și că au fost tratați "mizerabil" de conducere.

Astfel, BBC, care a stat de vorbă cu câțiva dintre aceștia, persoane cu ascendență hispanică, a relatat pe larg mărturiile lor, unul dintre membrii personalului de curățenie declarând chiar faptul că unul dintre membrii conducerii Twitter i-a spus că oricum slujbele lor vor fi preluate de roboți.

Mai mult, întrucât concedierea acestora a avut loc chiar înaintea Crăciunului, o altă angajată, Adrianna Villarreal, care se afla în cadrul companiei de patru ani, și-a arătat temerea că nu va avea suficienți bani pentru perioada de sărbători.

"E un lucru trist și frustrant pentru familiile noastre", a declarat aceasta, conform sursei citate.

Personalul de curățenie al companiei era organizat însă sub forma unui sindicat, lucru care de altfel, crede Olga Miranda, o altă angajată, a stat la baza deciziei ca aceștia să fie concediați.

Totodată, un al treilea angajat, Julio Alvarado, a explicat faptul că în cei 10 ani de când se află în companie mediul de lucru a fost unul plăcut, acest lucru schimbându-se însă la preluarea Twitter de către Elon Musk.

"Oamenii lucrau fără grji înainte, dar acum ne este frică", a explicat acesta.

Mai mult, a povestit Alvarado, după preluarea companiei de către Musk, personalul înscărcinat cu securitatea "l-a escortat" în timp ce curăța unele zone ale birourilor.

"Nu mai am bani să-mi plătesc chiria și nu voi avea nici asigurare medicală. Nu știu ce voi face", a concluzionat acesta.

De asemenea, Juana Laura Chavero Ramirez, persoană diabetică, a declarat că, în urma acestei decizii, rămâne fără posibilitatea de a-și cumpăra medicamentele necesare pentru afecțiunea de care suferă.



Citeste si