1 Ianuarie 2023

Prezervativele devin gratuite în Franța pentru tinerii de până la 25 de ani



Prezervativele sunt disponibile gratuit în farmaciile din Franţa pentru orice persoană de 25 de ani sau sub această vârstă, o iniţiativă descrisă de guvernul preşedintelui Emmanuel Macron drept o măsură de prevenţie pentru reducerea sarcinilor nedorite şi a bolilor cu transmitere sexuală.

Schema, care a intrat în vigoare duminică, a fost anunţată de preşedintele Macron la începutul lunii decembrie. Iniţial, aceasta se adresa doar persoanelor cu vârste între 18 şi 25 de ani, însă programul a fost ulterior extins, după critici conform cărora minorii nu erau incluşi, scrie Agerpres.ro.

De un an, pilula anticoncepţională şi alte contraceptive precum dispozitivele intrauterine de tip sterilet sunt gratuite în Franţa pentru femeile cu vârste sub 25 de ani. Anterior, doar fetele sub 18 ani erau eligibile pentru a primi gratuit anticoncepţionale.

La anunţarea iniţiativei privind prezervativele, Macron a subliniat necesitatea abordării problemei sănătăţii sexuale a tinerilor. Franţa nu se descurcă prea bine în ceea ce priveşte educaţia sexuală, a spus Macron la acea vreme.

"Realitatea este foarte, foarte departe de teorie. Trebuie să ne pregătim profesorii mai bine în acest domeniu, trebuie să-i sensibilizăm din nou", a spus şeful statului, confom presei locale.



Citeste si