31 August 2023

Austria oferă transport public gratuit persoanelor care își fac un tatuaj… foarte specific



Austria oferă transport public gratuit, timp de un an, persoanelor care își tatuează pe corp numele legitimației de călătorie locală – ”KlimaTicket”, scrie Insider.com.

Austria a introdus pentru prima dată KlimaTicket în octombrie 2021 pentru a promova transportul public ca "alternativă ecologică la transportul individual motorizat".

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a declarat că transportul rutier este cea mai mare sursă de emisii de carbon, iar țara își propune să reducă utilizarea mașinilor private cu 16% până în 2024.

Un salon de tatuaje mobil a apărut la diferite evenimente din Austria în această vară, afișând un banner pe care scrie: "Acțiune care îți intră pe sub piele".

Contul oficial de Instagram al KlimaTicket a promovat un astfel de eveniment într-o postare din iulie, înaintea unui festival de muzică local. Postarea a inclus un infografic care prezintă diferite ilustrații de tatuaje, inclusiv un vagon de tren cu cuvântul "KlimaTicket" în față și o gură care ingerează o pastilă pe care scrie "klima".

Ministrul austriac al mediului, Leonore Gewessler, a susținut campania participând la Festivalul Frequency și purtând un tatuaj fals. Pe tatuaj scria: "Gewessler preia conducerea". Într-un al doilea videoclip pe care ministrul l-a postat despre campanie, utilizatorii au lăudat dar au și criticat campania.



Citeste si