7 Noiembrie 2007

Dolarul a coborat pana la un nou minim istoric: 1,4571 dolari/euro



Dolarul s-a depreciat marti pana la valoarea minima istorica in fata monedei europene si a unui cos format din principalele valute, in contextul in care investitorii sunt ingrijorati ca problemele cauzate de criza creditelor nu s-au incheiat

Analistii considera ca anuntul facut duminica de Citigroup Inc, care estimeaza ca pierderile din creditele ipotecare cu grad mare de risc s-ar putea cifra la 11 miliarde dolari, i-a facut pe multi sa creada ca cea mai dificila etapa a crizei din piata ipotecara abia acum incepe.

Criza creditelor, care a inceput in Statele Unite, prin acordarea de imprumuturi ipotecare persoanelor cu posibilitati limitate de rambursare a imprumutului, vandute mai apoi catre investitori din intreaga lume, a deteminat probleme de lichiditate si a afectat increderea in dolar.

"Tendinta de depreciere a dolarului nu s-a schimbat. Piata se concentreaza inca asupra deciziilor Federal Reserve, de reducere a dobanzii de referinta, probabil din cauza ingrijorarilor legate de pietele financiare, ceea ce continua sa duca la scaderea dolarului", a declarat strategul valutar din cadrul Brown Brothers Harriman, Meg Browne.

Potrivit datelor Reuters, euro s-a apreciat pana la 1,4571 dolari, cel mai inalt nivel atins de la aparitia monedei unice europene pe piata, in 1999. La incheierea sedintei, euro era tranzactionat la 1,4565 dolari, in crestere cu 0,7%.



Citeste si