3 Decembrie 2007

Arcelor Mittal va investi 5 mld. de dolari in Brazilia in urmatorii cinci ani

Arcelor Mittal, cel mai mare producator de otel din lume, va investi in urmatorii cinci ani 5 miliarde dolari in operatiunile din Brazilia, a declarat joi presedintele companiei, Lakshmi Mittal, citat de Reuters.

"Brazilia este o tara excelenta pentu productia de otel, datorita rezervelor sale minerale. Nicaieri in lume nu avem un succes atat de mare ca in Brazilia", a spus Mittal.

Mittal a fost prezent in Brazilia pentru deschiderea unei noi uzine siderurgice in statul Espirito Santo, care va majora productia de la 5 la 7,5 milioane de tone anual.

Unitatea braziliana a Arcelor Mittal produce aproximativ o treime din otelul tarii, bogata in minereuri feroase si cu o mana de lucru relativ ieftina.

Cererea de otel a crescut foarte mult in ultimii ani, sustinuta de dezvoltarea sectorului constructiilor si de cresterea vanzarilor de masini si aparatura casnica.

"Arcelor Mittal este prezent pe piata pentru a raspunde acestei cereri", a mai spus Mittal, care a adaugat ca "este important ca Brazilia sa aiba o industrie solida a otelului, pentru a-si sustine dezvoltarea".



Citeste si