15 Ianuarie 2008

Avertismentele de scadere a profitului au atins in Marea Britanie cel mai ridicat nivel din 2001

Firmele britanice au emis in 2007 cele mai multe avertismente de scadere a profitul din ultimii sase ani, adica 384 astfel de anunturi, dintre care 107 in al patrulea trimestru, dupa declansarea criza creditelor de pe pietele internationale, a aratat duminica Ernst & Young.

"Unul din cinci avertismente emise in al patrulea trimestru a acuzat explicit criza provocata de turbulentele din sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc", arata un comunicat al firmei de contabilitate si audit.

"Mai mult decat atat, majoritatea avertismentelor de scadere a profitului care au acuzat criza creditelor au provenit din afara sectorului financiar", mai observa Ernst & Young, in comunicatul sau.
Avertismentele privitoare la profit au venit de la firme din sectorul constructiilor, din domeniul informatic, pana la companii de servicii de retail si sustinere, mai scrie Ernst & Young.

"Mesajul este clar: 2008 va fi un an greu pentru companiile britanice", a mai avertizat compania de contabilitate si audit.



Citeste si