27 Martie 2008

Enel va plati 400 mil. euro pentru 51% din actiunile Electrica Muntenia Sud

Compania italiana Enel va plati pana pe 9 aprilie cele aproape 400 milioane de euro pentru achizitia a 51% din actiunile Electrica Muntenia Sud (EMS), a declarat directorul tehnic al Electrica SA, Tudor Serban.

"Pe data de noua aprilie va avea loc Consiliul de Administratie la Electrica Muntenia Sud, unde se va anunta ca Enel a platit aproape 400 milioane de euro pentru achizitia a 51% din actiunile EMS. Apoi va avea loc un alt Consiliu de Administratie, cand se va anunta majorarea de capital a Electrica Muntenia Sud, de la 51% la 67%. Dupa aceea, in luna mai, Enel va avea drepturi pe achizitia facuta", a declarat directorul tehnic al Electrica SA, citat de NewsIn.

Tudor Serban a mai spus ca Fondul Proprietatea trebuie sa plateasca 1,5 milioane de euro pentru a intra in posesia a 12% din actiunile EMS, in prezent, Fondul fiind actionar cu 8% din titlurile companiei.

Oficialul Electrica a precizat totodata ca dupa fiecare Consiliu de Administratie va avea loc si Adunarea Generala a Actionarilor (AGA).

Contractul de privatizare al Electrica Muntenia Sud cu Enel a fost semnat pe 8 iunie 2007, dupa ce grupul italian a fost desemnat, in vara anului precedent, castigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica.

Guvernul a aprobat, in data de 19 martie 2008, finalizarea tranzactiei dintre Electrica Muntenia Sud si compania italiana Enel, dupa ce Comisia Europeana si-a dat acordul, la finele anului trecut, asupra tranzactiei dintre cele doua companii.

Grupul italian Enel detine in Romania si controlul asupra distributiilor de electricitate Electrica Dobrogea si Electrica Banat.



Citeste si